Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ebből az is kiderül: az akár néhány hónappal ezelőtt fölvett lakáshitelt is lehetséges és érdemes újra cserélni, hiszen a nyáron még 4,17 százalékos volt a kamatszint.

A Bankmonitor felhívja a figyelmet arra, hogy például egy húszéves futamidővel tavaly júniusban, öt évig fix kamatozással felvett tízmillió forintos hitelt ma már ki lehet váltani egy, a teljes húsz évre rögzített kamatozású kölcsönnel.

Ennek jelentősége abban áll, hogy így két évtizedig biztosan nem változik a havi fizetési kötelezettség, még akkor sem, ha közben a kamatok az egekig emelkednek. Többéves távlatban pedig biztosan változik a jelenlegi kifejezetten alacsony hozamkörnyezet - írja a napilap.

Ahhoz persze, hogy kedvezőbb kamatozású kölcsönre cserélhesse az ügyfél a hitelét, néhány feltételnek meg kell felelnie. Például a jelenlegi és minden korábbi hiteltörlesztésnek rendben kell zajlania. Tudni kell azt is, hogy aki korábban valamilyen fizetési könnyítésben vett részt, nem élhet a csere lehetőségével. Megfelelő nagyságú és rendszeres jövedelmet kell igazolni, továbbá azt is, hogy három hónapja állásban van a kölcsönigénylő. Nem utolsó sorban rendelkezni kell a bank által megkövetelt ingatlanfedezettel - írta az MTI.