A közbeszerzési kiírás szerint az épület tervezett hasznos alapterülete 7726 négyzetméter. Ebből a többcélú tornacsarnok 2100 négyzetmétert, míg a mászófal 123 négyzetmétert tesz ki.

A küzdőtér a következő sportágak hazai rendezésű versenyeinek lebonyolítását teszi lehetővé: kézilabda, kosárlabda és röplabda. Emellett szerepel a listán - egyebek mellett - a futsal, a teremhoki, a tollaslabda, az asztalitenisz, a ritmikus gimnasztika és a birkózás is.

A lelátón "normál üzemben" másfélezer néző foglalhat helyet. Nagy - színpados - rendezvény esetén a lelátón 900, míg a küzdőtéren 960 ember fér majd el.

Ajánlatot az tehet, akinek van egy legalább 5790 négyzetméter alapterületű és legalább 1125 nézőt befogadó épület kivitelezési, felújítási vagy átalakítási referenciája. A korábbi munka műszaki átadás-átvételi időpontjának az elmúlt 96 hónapon belülre kell esnie.

Az ajánlatok benyújtási határideje december 10. Az értékelésnél 60 súlyszámmal szerepel az ár, míg 40 súlyszámmal a minőség. Az utóbbi a fenntarthatóságot jelenti.