Paulinyi Gergely és Reith András a kétezres évek elején kezdtek el közösen dolgozni a Mérték Stúdióban, ahol 2004-ben létrehozták saját, Paulinyi-Reith műtermüket. Cégcsoportjukhoz köthetőek a legismertebb budapesti városmegújítási fejlesztés, a Corvin Sétány legelső, FIABCI-díjas kereskedelmi és irodaprojektjei, a szintén FIABCI-díjas Kodály Központ megvalósítása, az Európa legnagyobb biodómját magába foglaló Pannon Park projekt, vagy a MIPIM Best Futura Mega Project kategória egyetlen európai döntőse, a Liget Budapest egyes épületei- közölte a cégcsoport.

A cégcsoport fennállása óta közel 500 ezer négyzetméternyi korszerű irodaterületet és nagyságrendileg 250 ezer négyzetméternyi műemléki épület felújítását tervezték. Jelentős városléptékű terveik között szerepel a 3 hektár összterületű Kelenföld városrehabilitációs fejlesztés, valamint a nagyszabású kínai Dong Ying beruházás a maga 430 hektárjával.

Tervezési portfóliójukban elsőként volt elérhető az összes jelentősebb nemzetközi, zöld épületminősítés: a LEED, a BREEAM és a WELL szerinti tervezés. Utóbbiaknak köszönhetően több mint 370 ezer négyzetméternyi minősített zöld épület készült el.

A P-R&P és munkatársai számos szakmai szervezetnek tagjai, például a Budapest 2030 Hosszú távú városfejlesztési koncepciónak, külsős szakértője az ENSZ környezetvédelmi programjához kapcsolódó IPCC-nek (Intergovernmental Panel on Climate Change vagyis Éghajlat-változási Kormányközi Testület), valamint alapító tagjai a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC).

A brandváltás során a cégcsoport arculata mellett megújultak az online kommunikációs felületek is.

Fotó: illusztráció, Pixabay