Már 2017-ben jól álltak az előkészületekkel, sőt a lakrészt vásárolni szándékozóknak nyugodtan mondhatták, hogy még az 5 százalékos áfával tudják adni az ingatlanokat. A kivitelezés azonban nem tudott elindulni - mondta a portálnak Pocsai Attila, a beruházó Arbo Invest Zrt. képviselője.

Az önkormányzat rosszul értelmezi a szabályozást, vagyis csak turisztikai célú építményt enged a hatalmas, 17 hektáros területre, nyugdíjasoknak szánt komplexumot nem. Legfeljebb 15 százalékos lehet a beépítettség, ebbe bőven beleférne a jómódú időseknek szóló falu - állítja a vezető.

A mintegy három milliárd forint bekerülési költségű projektben 200 darab 26/40/54 négyzetméteres lakás épülne, ezen kívül gyógyfürdő és egy kórház jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt szobával. Saját golf kocsi park, saját kisbusz és személygépkocsi park, salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkács műhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség is várná a leendő, zömmel külföldről hazatelepülő idős magyarokat és az emelt szintű ellátást igénylő hazaiakat.

A debreceni önkormányzat sajtósztálya azt közölte, hogy "A debreceni önkormányzatnak nincs felhatalmazása a Debrecen MJV közgyűlésétől arra, hogy a területre vonatkozó szabályozást megváltoztassa.