Az országos szúnyoggyérítést a múlt héten a Dráva mentén, a Szigetközben és Szolnok térségében a második teljes körű, légi és földi szúnyoggyérítést kezdték meg. De a turisták örülhetnek, mert a Balaton környéki településeken, valamint a Velencei-tó térségében és a fővárosban is folytatják az irtást. Békés megyében a korábbi elmaradt szúnyoggyérítési munkálatokat folytatták.

A múlt hét első felében érkezett viharos, erős széllel járó front miatt a kezelések többségét el kellett halasztani. A következő napokban elsősorban az elmaradt kezeléseket pótolják Békés megyében, Budapesten, a Balaton körüli településeken, a Dráva mentén és a Szigetközben, valamint Mohács térségében terveznek további végrehajtást - áll a beszámolóban.

A szúnyoggyérítéshez használt készítmények alkalmazását a közegészségügyi hatóság hagyta jóvá, azoknak a hatóanyagát az Európai Unió engedélyezte. Az egyes permetezéseket a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei engedélyezik, a gyérítés hatékonyságát pedig szakértők ellenőrzik. Ahol a permetezés nem volt eredményes, ott a kivitelezők megismétlik az eljárást - állítják a felhasznált vegyi anyagokról.

A fotó forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt.