A Normafa kapujánál lévő parkoló megnövelése ellen tiltakozó kezdeményezés elérte a 15 ezret, így az aHang nevű civil tömörülés személyes találkozót és a petíció átadását kezdeményezte a hegyvidéki hivatalnál. Péntek délben a Védegylet szakértőjével közösen találkoztak Pokorni Zoltán polgármesterrel, aki ígéretet tett a parkoló újratervezésére - írta az az aHang közleményére hivatkozva a 24.hu.

A Pest Megyei Kormányhivatal 220 fa és 250 négyzetméternyi cserje kivágását engedélyezte, hogy a Konkoly-Thege út végén parkoló épülhessen. A civilek szerint az önkormányzat látva és megértve a lakossági tiltakozást átgondolta a tervezett parkoló kibővítését, a hivatal munkatársai éppen átnézik az érintett területet és újratervezik a parkolót.

Minden 20 centiméter átmérőnél nagyobb fát meghagynak, nem vágják ki őket, a 10-20 centiméter átmérőjűeknél pedig igyekeznek minél többet megtartani. Így a tervezettnél kevesebb parkolóhely lesz.

Nem fog nőni a parkolóhelyek száma fakivágások árán.

A polgármester megerősítette: két meglévő parkolót vonnak össze, ezeket helyezik át a jelenleg növényekkel benőtt részre - írta a portál a közleményre hivatkozva.