"Úgy kezdtünk, ahogy Horvátországban, megszeppenve és megijedve. Ennek Walesben nem szabad megtörténnie. Az ellenfél persze nem is a horvát vagy uruguayi csapat lesz, de a hangulat ott is forró lesz. A 20. perctől már úgy hoztuk le a meccset, ahogy azt elterveztük" - mondta az MTI szerint a magyarok olasz szakvezetője, Marco Rossi.

Az Európa-bajnoki szereplés kiharcolására koncentrál Szalai Ádám, aki a magyar labdarúgó-válogatott szépítő gólját szerezte Uruguay ellen pénteken, a Puskás Aréna avatómérkőzésén. A 2-1-es vereség miatt azzal együtt sem érzi vállalhatónak a telt ház, 65 114 néző előtt rendezett mérkőzést, hogy az ellenfél ötödik a világranglistán.

"Azonban sokkal fontosabb, hogy kedden olyan eredményt érjünk el, aminek köszönhetően jövőre hazai pályán játszhatunk az Európa-bajnokságon" - utalt a csatár a Wales elleni selejtezőmérkőzésre. A sorsdöntő cardiffi találkozón a nemzeti csapat győzelmével kiharcolhatja a részvételt a jövő évi kontinensbajnokságon, amelyet rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendeznek. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont.

"Kutya kötelességünk, hogy ezt kedden véghezvigyük, hiszen most ízelítőt kaptunk abból, hogy a magyar emberek mennyire ki vannak éhezve a jó focira, illetve arra, hogy Magyarországnak szurkoljanak" - fogalmazott.

Dzsudzsák Balázs kiemelte: "a mai mérkőzés egész Magyarországnak, az egész történelmünknek volt fontos, viszont a keddi a jövőnknek szól". A csapatkapitány szintén méltatta a "megújult és fantasztikus atmoszférájú" stadiont, egyúttal megköszönte, hogy a szurkolók 0-2 után még jobban buzdították őket.

"El kell hinnünk, hogy ez a keddi meccs csak a mienk lehet. Életünk lehetősége előtt vagyunk, történelmet kell, hogy írjunk - mondta az MTI szerint Dzsudzsák. Egy cél kell, hogy lebegjen a szemünk előtt: egy egész ország áll mögöttünk, és egy ilyen stadionban játszhatunk fél év múlva." Wales szerinte: "nem egy Uruguay-szintű csapat", így az erősségeikben bízva, precíz játékot bemutatva sikert érhetnek el a ki-ki meccsen.