Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapest Airport tovább folytatja ablakszigetelési programját a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élő lakosság zajterhelésének csökkentése érdekében. Az újra meghirdetett ablakszigetelési akció a zajgátló védőövezetben található ingatlanok lakóit érinti - közölte a reptéri cég.

A programban történő részvételhez mindössze arra van szükség, hogy a lakóházak tulajdonosai ezt hivatalosan is jelezzék. Az érintett körzetek lakóit a repülőtér üzemeltetője hamarosan levélben is értesíti. Az ablakszigetelési programban a házak lakó- és pihenőhelyiségeinek nyílászáróira olyan 6 milliméter vastagságú plusz üvegtáblát helyeznek fel, ami akár 10-12 decibellel csökkentheti a külső zajokat. A pótlólagos ablakszigetelés költségeit a kijelölt övezetekben teljes egészében a Budapest Airport állja.

A módszer előnye, hogy nem jár bontással és szeméttel az ingatlantulajdonosok számára és viszonylag gyorsan elkészül. A passzív akusztikai védelem további előnye, hogy a plusz üvegtáblának köszönhetően tovább növekszik a hőszigetelés is, ami jótékonyan hat a házak téli fűtésszámlájára. Emellett - bizonyos esetekben - a repülőtér a teljes ablakcserét is támogatja. Az ablakok szigetelésére az elmúlt évek tapasztalatai alapján ingatlanonként átlagosan mintegy 400 ezer forintot fordított a repülőtér üzemeltetője.