Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jelentősen átalakul az Appeninn Holding Nyrt. tulajdonosi szerkezete és menedzsmentje annak érdekében, hogy a társaság tovább növelje befolyását a közép-kelet európai és a hazai ingatlanpiacon. A változás részeként stratégiai partnerségre lép a Konzum-csoport és a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. A BÉT-en bejelentett tranzakciónak megfelelően a Konzum PE Magántőkealap értékesíti a tulajdonában lévő, 20,59 százalékos részvénycsomagot a Tiborcz István érdekeltségében lévő társaságnak - olvasható a közleményben.

A felek megállapodása szerint a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon. Az Appeninn Holding irányítása a 33,2 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkező Konzum-csoportnál marad, míg a BDPST Zrt. az Appeninn Nyrt. igazgató tanácsába két új tagot delegál, Tomcsányi Gábor vezérigazgatót és Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettest.

"A jövőben a stratégiai partnerek közösen kívánnak fellépni annak érdekében, hogy tovább erősítsék az Appeninn retail-, irodapiaci- és turisztikai szektorban betöltött szerepét, és a társaság rövid időn belül a régió legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező ingatlan-befektetőjévé váljon" - fogalmazott Jászai Gellért. a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója

A tranzakció kapcsán Tiborcz István elmondta: a BDPST Group célja, hogy a saját ingatlanfejlesztő és -üzemeltető szegmensében a piac meghatározó szereplővé váljon. "Jó ideje kerestük ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy - elsősorban akvizíció útján - tevékenységünket diverzifikáljuk. A ma bejelentett tranzakció megteremti ennek a feltételeit, és jövőbeni üzleti építkezésünk egyik stratégiai alapját jelenti. A következő időszakban a legfontosabb célunk az lesz, hogy a lehető legteljesebben kiaknázzuk a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált" - tette hozzá a BDPST Zrt. tulajdonosa.

Az Appeninn Holding stratégiája szerint arra törekszik, hogy a társaság tulajdonában lévő portfóliót magas jövedelemtermelő képességű ingatlanokkal gyarapítsa. Ebbe a stratégiába illeszkedik a prémium kategóriás irodaház-portfólió elmúlt hónapokban történt bővítése, a Club Aliga többségi tulajdonának megszerzése, illetve a retail piacon végrehajtott akvizíciók és az Aldival kötött megállapodás.

Az Appeninn másfél-két évre tervezett fejlesztési és akvizíciós tervei között szerepel további 69 ezer négyzetméter A kategóriás irodaépület vásárlása, 80-100 kiskereskedelmi egység és több mint 35 ezer négyzetméter A kategóriás iroda fejlesztése, valamint a Mészáros-csoport tőzsdei érdekeltségeiben rejlő ingatlanfejlesztési- és üzemeltetési lehetőségek további kiaknázása - írták a közleményben.

A 2015-ben alapított BDPST Group ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető vállalkozás, célja, hogy fejlesztései révén megóvja és új funkcióval ruházza fel a jellemzően kulturális örökségvédelmi státusszal bíró épületeket - írták a közleményben. A BDPST Group jelenleg a többi között a napjainkra teljesen leromlott állapotba került és életveszélyes Dorottya Ház életre keltésén, a Visegrádon évtizedek óta torzóként jelen lévő szállodaépület fejlesztésén, valamint a turai Schossberger-kastély felújításán és rekreációs funkciókkal történő megtöltésén dolgozik.