A Nemzeti Sportközpontok (NSK) újabb módosítást tett közzé a Puskás Ferenc labdarúgó stadion rekonstrukciójának megvalósítására kiírt tenderén. Ezúttal öt nappal meghosszabbították az ajánlattételi határidőt: január 11., 14 óra helyett január 16-án, délután fél ötig lehet a pályázó fővállalkozóknak ajánlatot benyújtani.

Az NSK decemberben a beruházás megvalósításának idejét hosszabbította meg, 32 hónap helyett 35 hónapra. (A stadionban 2020 nyarán már Európa-bajnoki labdarúgó meccseket játszanának.) A fővállalkozó feladata lesz a stadion rekonstrukcióhoz szükséges egyéb épületek bontása, illetve átépítése, a közműkiváltások, gyalogos hidak építése, közúti átépítések, valamint a megvalósításhoz szükséges tervek elkészítése és tervezői művezetés - derül ki a közbeszerzési kiírásból.

A Puskás stadion és környezete (nemzeti olimpia központ) fejlesztésére a kormány eddig mintegy 70 milliárd forintot különített el - a több évig tartó beruházás nagysága elérheti majd a 100 milliárd forintot.

Az NSK sokáig nem közölte, de kiderült, hogy a régi Puskás stadiont nettó négymilliárd forintért bontotta le a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft..

Az rekonstrukcióra novemberben megjelent közbeszerzés felhívásában az áll, hogy "a Puskás Ferenc Stadion szerves része, egyik jelképe a főváros életének. A legfontosabb cél a 60 év alatt híressé váló épület építészettörténeti és városképi szempontból is értékes elemeinek - a keleti oldali toronyépületnek és a lépcsőtornyok (úgynevezett pilonok) karakterének - megtartása mellett egy XXI. századi, legmagasabb igényszintű, az UEFA és a FIFA, továbbá az MLSZ követelményeinek megfelelő stadion felépítése."

Építés közben nőtt a Dagály költsége

Decemberben derült ki, hogy a kiegészítő kivitelezési munkákra hivatkozva közel ötmilliárd forinttal megemelték a 2017-es budapesti vizes vb-re épülő úszókomplexum költségeit, így a Market Építő Zrt.-vel kötött fővállalkozói szerződés értéke nettó 43,36 milliárdra nőtt.