Hatodik bevásárlóközpontjának építését kezdi Óbudán az ECE Projektmanagement Budapest Kft. Az Árkád bevásárlóközpontok építésével ismertté vált német hátterű családi vállalkozás már a válság előtt bevásárlóközpontot képzelt a Szentendrei út, Bogdáni út által határolt ipari területre, a fejlesztés elindításához azonban csak mostanra jött létre megfelelő gazdasági környezet. A javuló makroadatok és a saját plázák évről évre dinamikusan bővülő forgalma láttán elérkezettnek látták az időt a régi terv megvalósítására - jelentette be ma sajtótájékoztatón Christoph Augustin projektigazgató.

A plázastop alól még 2013-ban felmentést kapott a beruházás, ezt most frissíteni kell, de az idei év amúgy is a szennyezett ipari terület rehabilitálásáé, a tervezésé és az engedélyezésé. A kivitelezést 2019-ben indítják, a vásárlók várhatóan 2021 végén vehetik birtokba a plázát.

A háromszintes, 52 ezer négyzetméter bérbeadható területű bevásárlóközpontban 170 üzletet alakítanak ki, 1800 parkolóhellyel. A beruházás költsége hozzávetőlegesen 200 millió euró, a kivitelezés elindításáig a fejlesztő ezt saját tőkéből finanszírozza. A várható bérleti díjakról mindössze annyit árult el a projektigazgató, hogy azok széles sávban szóródnak a helyiség funkciójától és elhelyezkedésétől függően. (Robbantottak az ingatlanos milliárdosok)