Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint a tranzakciót az egy héttel ezelőtt bejelentett Corvin Skypark adásvételével együtt kötötték meg, és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. folyamatos portfóliófejlesztési stratégiájának része.

A most lezárult tranzakció keretében a Futureal-csoporttól megvásárolt 23 600 négyzetméteres Sziget Center bevásárlóközpont a budapesti agglomeráció délnyugati részén, a Csepel-sziget szívében, a tököli repülőtér mellett található. Jelenleg ez a legnagyobb regionális kiskereskedelmi központ a szigeten és az érvényben lévő plazastop szabályozás miatt az elkövetkezendő években nem valószínű, hogy valamilyen konkurens vállalkozás megjelenne a környékén. A center vevői körét a környező települések (Szigethalom, Szigetszentmiklós, Halásztelek és Tököl) lakossága adja.

A beszámoló szerint a tranzakció értékéről nem tudnak információt adni.

Bíznak benne

A közlemény idézi Barna Zsoltot, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő elnök-vezérigazgatóját, aki szerint az OTP Ingatlanbefektetési Alap egy hosszú távú, portfóliófejlesztési folyamatot indított, melynek keretében felsőbb kategóriás logisztikai és kereskedelmi ingatlanok vásárlásával javítják az alap hozamtermelő képességét.

A Sziget Center jól kiegyensúlyozott bérlői körrel rendelkezik, megtalálhatóak benne divat-, élelmiszer-, drogéria-, lakberendezési és műszaki termékeket értékesítő üzletek. A felhasználható területek 97 százalékát már többségében nemzetközi hátterű bérlők részére adták bérbe.

Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója azt emelte ki, hogy az elmúlt két és fél évben a Sziget Center sikeres újrapozícionálását hajtották végre, melynek köszönhetően megháromszorozták a bevásárlóközpont bérleti bevételét.

A Futureal a közép-európai régió egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja. A Futureal-csoport az elmúlt 12 évben 1,15 milliárd euró értékben több mint 800 000 négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt OTP Ingatlanbefektetési Alap mintegy 14 éve működő nyíltvégű ingatlanbefektetési alap. Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt teljes vagyon 325 milliárd forintra rúg, a mostani tranzakcióban részt vevő OTP Ingatlanbefektetési Alap kezelt vagyona pedig 175 milliárd forintot ér el.