Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

2,2 milliárd forintból 2014 harmadik negyedévére készülhet el az uszoda, míg az 1996 óta félkész állapotban lévő Tüskecsarnok átadása 2014 tavaszára várható - mondta Vígh László. "A két létesítmény a XI. kerület, Dél-Buda, sőt az egész főváros számára hiánypótló lesz, hallgatók, diákok, szabadidős sportolók és élversenyzők is használhatják majd. Az elmúlt hónapokban a sportági szakszövetségekkel és az egyetemi, főiskola sportélet képviselőivel egyeztettünk a beruházásokról, az igényeiket, kéréseiket beépítettük a tervekbe" - hangsúlyozta a kormánybiztos, és hozzátette: minden egyes sportra fordított forint kétszeresen-háromszorosan megtérül.

A versenyek megrendezésére alkalmas 50 méteres medencéhez egy tanmedence is tartozik majd a szükséges wellness és kiszolgáló funkciókat biztosító helyiségek mellett. A lelátón 1000 néző foglalhat helyet - írta közleményében a Nemzeti Sportközpontok.

A Tüskecsarnokkal kapcsolatos legújabb fejlemény, hogy még pénteken beadjuk az engedélyes terveket a hatóságoknak, a kiviteli tervek még idén elkészülnek, és ezek alapján hamarosan elindítjuk a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárást - közölte Vígh László. A sajtótájékoztatón a Nemzeti Sportközpontok bemutatta a Tüskecsarnok látványterveit is. A félkészen álló létesítmény befejezésének terveit a Rubik Ernő résztulajdonában lévő A&D Stúdió Kft. készítette.