Áramkimaradás volt az épülő új Puskás stadion miatt (frissítve)

Az új Puskás Aréna világításának tesztelésekor hétfő este megszűnt a közvilágítás a környék utcáin - értesült az Index. Később a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. azt közölte, hogy nem a Puskás miatt ment el az áram Zuglóban.
Domokos Erika, 2019. október 15. kedd, 08:11
Fotó: kormany.hu - Árvai Károly, Földházi Árpád

Az ELMŰ hibabejelentő vonalán megerősítették, hogy Zugló érintett részén valóban áramkimaradás volt a közvilágításban - írta a lap. Az új stadion hangberendezéseinek szeptemberi próbáján, egy hétköznapon este nyolctól hajnali fél 3-ig ugyanazt a Rammstein-számot bömböltették. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) később műszaki hibára hivatkozott és elnézést kért.

Az új stadiont avató Magyarország-Uruguay férfi válogatott focimérkőzést 2019. november 15-re tervezik. A főváros új, 67 ezer fős futballarénája mintegy 160 milliárd forintba kerül.

Mást mond a KKBK
Tegnap este üzemzavar volt az ELMŰ zuglói kábelhálózatán. Az áramszünettel járó meghibásodás érintette a XIV. kerület Istvánmező városrészt. A vállalkozó és az áramszolgáltató egybehangzó tájékoztatása szerint a Zuglóban hétfő este tapasztalt áramszünet és a Puskás Aréna világításpróbája között nincs összefüggés - írta keddi közleményében a KKBK. A létesítmény és a kerület áramellátása két különböző kábelen történik. Azok semmilyen hatással nincsenek egymásra - írták.
Az ELMŰ tájékoztatása szerint: "Tegnap 10kV-os üzemzavar következett be kábelhálózatunkon. Az áramszünettel járó meghibásodás érintette a XIV. kerület Istvánmező városrészt. A meghibásodott földkábel nem áll összefüggésben a Puskás Arénát ellátó 10kV-os hálózattal. A stadiont ellátó hálózaton egyéb fogyasztó nem található."

HOZZÁSZÓLÁSOK