Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ingatlanbefektetések elérték Magyarországon az 1,1 milliárd eurót az év első kilenc hónapjában, ez 19 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Az év egészét tekintve az ingatlanbefektetések értéke elérheti az 1,7 milliárd eurót, a tavalyi 1,8 milliárd euró után - közölte a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó az MTI-vel.

Az első kilenc hónap eredménye a harmadik negyedévében lezárt nagy tranzakcióknak köszönhető, így például a Mammut és Premier Outlet Center megvásárlásának.

A tárgyalások alatt álló tranzakciókkal a magyar piac jó úton tart afelé, hogy a 2007-ben elért 1,95 milliárd euró és 2017-ben elért 1,8 milliárd euró után a harmadik legjobb évét zárja 2018-ban, nagyjából 1,7 milliárd euróval - idézte a közlemény Borbély Gábort, a CBRE Magyarország üzletfejlesztési és kutatási vezetőjét. Ez kétéves, példa nélküli likviditást mutat a magyar ingatlanbefektetési piacon - véli a szakember.

Az európai ingatlanbefektetési forgalom 1,5 százalékos növekedést mutat 2018-ban a tavalyi rekordév után. A harmadik negyedévben az európai befektetési volumen 80,5 milliárd dollár volt, az idei év volumennövekedését nagyrészt a Németországban, Franciaországban és Spanyolországban tapasztalt erős befektetési aktivitás vezérelte.

A CBRE Group 2017-os bevételei alapján a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan-tanácsadó cége. A CBRE több mint 80 000 embert foglalkoztat világszerte, és 450 irodáján keresztül ingatlantulajdonosoknak, befektetőknek és bérlőknek nyújt szolgáltatásokat.