Révbe ér a budapesti CET

Birtokba veheti Budapest a Duna-parti CET épületegyüttesét, miután a képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadták az erről szóló határozatot.
MTI, 2012. június 20. szerda, 12:40
Fotó: Napi.hu

Az MTI hre szerint a döntés értelmében Tarlós István főpolgármester intézkedhet az ingatlan birtokba vétele érdekében. A döntés előzménye, hogy a Fővárosi Ítélőtábla június 19-én arra kötelezte a beruházó Porto Investmentet, hogy 15 napon belül adja át a Fővárosi Önkormányzat birtokába az épületet.

Az ítélőtábla kimondta azt is, hogy Budapest jogszerűen hívta le a csaknem 4 millió eurós bankgaranciát. A szerdai közgyűlési vitában az ellenzéki pártok mindegyike üdvözölte a bíróság ítéletét. Hanzély Ákos (LMP) a központ rentábilis üzemeltetésével kapcsolatban fejezte ki aggodalmát, Molnár Gyula (MSZP) pedig azt mondta, az MKB Bank továbbra sem állt el a 25 milliárdos tartozásra vonatkozó pertől, ezért nincs vége a CET-ügynek.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítmény kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET (Central European Time) tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, de a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba760384, 2012.06.20 17:52

25 mrd tartozás, 27000 m2, 1.000.000/m2
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html