A budapesti, szabadság-téri Tőzsdepalotát Alpár Ignác tervezte, és 1905-ben készült el. Idén lebontják mindazokat a válaszfalakat, álmennyezeteket, amelyek eredetileg nem voltak részei az épületnek. Például a régi, széles folyosókból mindenütt irodákat választanak le. Jövőre a komolyabb - utólag beépített vasbeton - szerkezeteket bontják el, majd elkezdik az építést is.

A földszint megnyílik az utca felé, itt kávéház, étterem és üzletek lesznek. A korábban is irodaként szolgált területek változatlan funkciót kapnak. Beépítik a tetőteret is, és a két tőzsdeteremből - az északi volt az értéktőzsde, míg a déli ugyanilyen tér az árutőzsde - szintén irodák lesznek.

Az épület hátsó - a Nádor utca felőli - bejáratát is megnyitják. A Szabadság-tér felőli bejáraton a turisták is beléphetnek az épületbe, az auláig. A Tőzsdepalotát lassan egy évtizede 4,5 milliárd forintért vásárolta meg a Tippin Corporation. Az eredeti tervek szerint 2011-re végeztek volna a felújítással, de a gazdasági válság közbeszólt, így tűzte ki a cég a 2017-es határidőt.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!