Az időseknek épülő rezidencia újszerű koncepciót követ, amelyben a szépkorúak kényelem és biztonság iránti igényének kielégítése mellett legalább ilyen hangsúlyos szerepet kapnak az aktivitásra ösztönző elemek, inspiratív, szórakoztató, fizikai és mentális állapotot erősítő, társas kapcsolatokat fejlesztő programok.

A hotelszolgáltatásokat nyújtó rezidencia áttöri a hagyományos idősotthon paradigmáit, s olyan új, izgalmas életstílust kínál lakóinak, melyben a cél egy összetartó, támogató közösség kialakítása, hiszen a tartalmas, minőségi időskor megéléséhez elengedhetetlen a meglévő képességek, készségek kihasználása, erősítése, új ismeretek szerzése és új barátságok, társas kapcsolatok kialakítása. Mindezt a függetlenség megtartása mellett biztonságos, egészséges, kényelmes környezetben, napi gondoktól mentesen élhetik meg a lakók, akiknek a beruházó szerint ezáltal hosszabb, biztonságosabb, minőségi életet kínálnak.

A demográfiai trendeknek, a várható élettartam növekedésének köszönhetően világszerte nő a 60 év felettiek aránya, a WHO becslése szerint 2050-re minden ötödik ember ebbe a korcsoportba tartozik majd. A nyugdíjba vonulás utáni időszak meghosszabbodása maga után vonja az aktívabb időskor, a szellemi-fizikai kihívások megélésének lehetősége iránti igény erősödését, ma már a 65 felettiek nagy része is társaságra, értelmes, szórakoztató elfoglaltságra, s egyúttal biztonságos, kellemes, kényelmes környezetre vágyik.

A lakók fizikai-szellemi aktivitásának megőrzését többféle tanfolyam, kulturális program, kirándulás szolgálja. Kipróbálhatják a festést, ékszerkészítést, részt vehetnek ismeretterjesztő előadásokon, tarthatnak élménybeszámolót,  társasági életet élhetnek, vendégeket fogadhatnak a klubhelyiségekben, könyvtár, kávézó, söröző, uszoda, fitneszterem áll a rendelkezésükre, főzhetnek a hobbikonyhában, de jógázhatnak, kipróbálhatják a vízi gimnasztikát, nordic walkingot, vagy táncórákat is vehetnek.

A Rege Residence Szépkorúak Otthona a hotelszolgáltatás mellett 24 órás biztonsági és nővérszolgálattal, orvosi ellátással, gyógytornásszal áll a lakók rendelkezésére, az egészségügyi ellátást részben ingyenesen a II. kerületi egészségügyi intézményekkel karöltve, részben térítéses formában a Medicina Egészségközponttal együttműködve biztosítják. Az épület egyik szárnyában a rászorulók fokozott gondozást, ápolást is igénybe tudnak venni.

Nagy gondot fordítanak az otthon lakóinak táplálkozására, a napi ötszöri étkezés során diétás, gluténmentes, laktózmentes vagy akár vegetáriánus étrendet  is követhetnek.

A beköltözőket a Hárshegy lábánál elterülő parkban álló, az eredetileg a 80-as években épült, a 21. századi elvárások mentén teljes körűen újjászülető Rege szállodában 95 egy vagy két szobás 22-50 négyzetméter közötti berendezett lakóegység várja, kialakításuknál a leendő lakók igényeit is figyelembe veszik. A foglalások már elkezdődtek.

A cikk a Rege Residence támogatásával készült.