Igazoltan környezettudatos az Eiffel téri irodaház

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) ingatlanfejlesztési nívódíjával is elismert Eiffel téri irodaház az új fejlesztések közül Magyarországon másodikként a közelmúltban szerezte meg hivatalos BREEAM minősítését.
NAPI, 2012. május 23. szerda, 22:14

A környezettudatosságot jelző BREEAM minősítés megszerzését a fejlesztők csak a kivitelezés fázisában tűzhették ki célul, hiszen maga a projekt még a nemzetközi BREEAM minősítési rendszer elindulása előtt elkezdődött. A lehetőségek behatároltak voltak, mivel a rendszernek léteznek olyan követelményei, amelyeknek már a tervezés folyamán meg kell felelni, illetve feladatok, amiknek az elvégzése ugyancsak ehhez a munkafázishoz kötődik.

Mindazonáltal a fejlesztők a BREEAM szempontok maximális szem előtt tartásával alakították ki a bérlemények világításának és légkondicionálásának zónázását, valamint a bútorozás elrendezése is eszerint történt. A környezettudatosság elve megmutatkozik az épület fűtési rendszerében is, a korszerű, nagy hatásfokú kazánok káros anyag (nitrogén-oxidok) kibocsátása rendkívül alacsony.

A papír, a fehér és színes üveg, a fém, a műanyag és a karton hulladékok szelektív gyűjtésének sikeres megvalósítása - amelyet az épület egyik fejlesztője, a DVM group már a kivitelezés során is alkalmazott - az épületet használók körében is elősegíti a környezettudatos szemlélet alapvető normává válását. Az építés  során elsődleges szempont volt a természetes, környezetbarát anyagok használata, az ökotudatos, energiatakarékos és rugalmas megoldások alkalmazása.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK