Így mozdulhat meg a helyi ingatlanpiaci állóvíz

A városrekonstrukció értéknövelő hatása már mérhető azokon a településeken, ahol megvalósultak a megújító projektek. Most Kaposvár lépett be a sorba: megújult a belső városmag arculata, ez a szakemberek szerint megmozdíthatja az ingatlanpiaci állóvizet.
Szilágyi Eta, 2010. szeptember 3. péntek, 06:15
Fotó:

A közelmúltban befejeződött Kaposvár belvárosának a rekonstrukciója. A 2,4 milliárdos - ebből 1,1 milliárd forint volt az uniós támogatás -, 2009 júliusában indult rehabilitációval 30 ezer négyzetméter született újjá.

A fejlesztési terület magában foglalja a város főterét, a Kossuth teret, valamint az innen kiinduló történelmi belváros részét is képező utcákat, s eredményeként a város újabb sétálóutcákkal, növényszigetekkel, köztéri szobrokkal, szökőkutakkal gazdagodott.

Sümegh Nándorné, a kaposvári Basha Ingatlaniroda tulajdonos ügyvezetője úgy látja: eddig a városmegújítás hatása csak az érintett utcák és a környezetükben lévő lakások árai iránt érdeklődők számának emelkedésében érhető tetten, az üzletkötések számában még nem.

A megszépült utcák, terek, s nem utolsósorban megújult házhomlokzatok már vonzzák az érdeklődőket, s reményei szerint rövidesen a vásárlókat is.

A kínálat minden ingatlanfajtából hatalmas, az árak átlagosan 20-30 százalékkal alacsonyabbak, mint két évvel korábban, az eladók pedig további alkura is hajlanak, ha komolynak látszik a vevő.

További részletek a pénteki Napi Gazdaságban

HOZZÁSZÓLÁSOK