Így újulnak meg az elmaradott városrészek

Az elmúlt években 24 milliárd forint uniós forrásból 20 szociális városrehabilitációs projekt indult az Új Széchenyi Terv keretében. A program során többek között Kecskemét, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Nyíregyháza elmaradott városrészei és négy budapesti kerület is megújulhat.
NAPI, 2013. március 4. hétfő, 13:23
Fotó: Napi.hu

Az országos program 12 vidéki várost érint. Kecskeméten például felújítanak 12 önkormányzati lakást, új játszótér, sportudvar és fedett buszmegállók épülnek. Hódmezővásárhelyen homlokzatokat, iskolát és egy plébániát rekonstruálnak. Nyíregyházán bölcsőde, óvoda és iskola felújítása a cél, s tíz panel épület energetikai korszerűsítésére kerül sor.

Debrecenben új közösségi ház épül, Szolnokon közel 50 lakást újítanak fel. Veszprémben többek között panelrehabilitációra, oktatási intézmények megújítására futja az EU-s forrásokból. Tatabányán 22 társasházban  korszerűsítik a fűtést, új közterületeket és játszótereket alakítanak ki. Székesfehérváron iskola, óvoda és templom felújítása mellett új híd épül a Gaja-patakon. Dunaújvárosban 765 lakás energiaköltségei csökkenhetnek, fejlesztik a közműveket  és térfigyelő rendszert telepítenek. Újjászülethet a szigetszentmiklósi József Attila lakótelep.

Budapesten a Józsefvárosban a Magdolna Negyed Program folytatásaként 28 lakóépület újul meg, amely 770 szociális bérlakást érint. Rákospalotán, Ferencvárosban és Csepelen lakóházak, panel épületek és iskolák felújítására költik a pályázati pénzt.

HOZZÁSZÓLÁSOK