Az agglomerációban jellemzően a fővároshoz közeli, 20 kilométeres távolságon belül elhelyezkedő települések legnépszerűbbek a vásárlók körében. A legnagyobb az érdeklődés a Budakeszin, Szentendrén és Dunakeszin található építési telkek iránt, de az Esztergom-Budapest vasútvonal megépítésének köszönhetően Üröm, Solymár, Pilisvörösvár vagy Piliscsaba is a listára került.

A City Cartel adatai alapján a budai agglomeráció építési telkeinek ára jelenleg 8-15 ezer  forint között mozog négyzetméterenként. A népszerűbb településeken az árak az átlagosnál magasabbak, így például míg Budakeszin 15 -20 ezer forint a négyzetméterár, Pilisvörösváron már 8- 12 ezer forint között is találhatnak építési telket az érdeklődők.

A csok-igénylők meglehetősen árérzékenyek, így 10 millió forint alatt, leginkább 3-5 millió forint közötti, 600-800 négyzetméteres építési telkeket keresnek leginkább . A telekvásárláshoz szükséges önerőt a vásárlók megtakarításaikból fedezik. A megnövekedett kereslet drágulást, sőt  hiányt is hozhat  a telekpiacon - véli Vajnági Pál, a City Cartel csoport ügyvezető igazgatója.