Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazai ingatlanpiac egyik legnagyobb, magyar magántulajdonban lévő vállalkozása, a Wing-csoport 40 millió euró értékű kötvényértékesítési programot indított. A vállalatcsoport 2016. június 22-én megtartott első értékesítési körben összesen 18,381 millió euró értékben értékesített kötvényt intézményi befektetők számára. A Wingholding 2019/I elnevezésű papírok futamideje 3 év, a fix kamatozású kötvények 4,00 százalékos kamatszelvénnyel kerültek értékesítésre. A bevont forrásokat a szakmai kibocsátó Wing-csoport vállalati stratégiájának megfelelően futó projektjei megvalósítására, új projektek elindítására fordítja majd - közölte a vállalat.

"A mostani sikeres kötvénykibocsátás egy új fejezetet nyit a társaság életében, hiszen ez volt az első alkalom, hogy megmérettettük magunkat a tőkepiacokon. A kiemelkedő befektetői érdeklődés is igazolja azokat az elvárásainkat, miszerint a magyar ingatlanfejlesztésben és ingatlanbefektetésben egyaránt dinamikus növekedés várható. Ez jó lehetőséget és megtérülést biztosít azoknak a befektetőknek, akik nyitottak az ingatlanpiac és piacon sikeres szereplők iránt." - mondta Noah Steinberg, a Wing elnök-vezérigazgatója, aki rámutatott: a hosszú távon stabil és értéket teremtő ingatlanszektor alacsony kockázatú és a tőkepiachoz képest magasabb hozamot kínáló befektetési terület - olvasható a cég közleményében.

A Wingholding Veres Tibor érdekeltségébe tartozik, ő a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os listáján az 5. helyen állt mintegy 97 milliárd forint becsült vagyonnal.

A kiemelkedő befektetői bizalom kapcsán az elnök-vezérigazgató kiemelte: "A kibocsátás mögött álló Wing-csoport Magyarország vezető professzionális ingatlanvállalkozása, jelentős projektportfólióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal, amely 17 éves fennállása során, változó körülmények között is egyenletes teljesítménnyel bizonyította, hogy stabil, erős és eredményes vállalkozás. A vállalatcsoport több mint 450 ezer négyzetméter ingatlant fejlesztett és több mint 350 ezer négyzetméter saját tulajdonú ingatlanportfóliót birtokol. Vagyis nem pénzügyi, hanem szakmai kibocsátó áll a háttérben, akinek ingatlanállománya és szakmai felkészültsége megfelelő garanciát jelent."

A Wing futó fejlesztései közé tartozik a 13 ezer négyzetméteres Váci úti V17 irodaház, az E.On székháza, amelynek átadása 2016 őszén lesz. Épül a Magyar Telekom új 55 ezer négyzetméter alapterületű székháza, ami az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje. Illetve elkezdődtek az építési munkái a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Központ első ütemének a budai Duna-parton. A vállalat a futó projektjein kívül számos ígéretes ingatlanfejlesztés megvalósításán dolgozik

A Wing 1999-es alapítása óta számos sikeres projekteket tudhat maga mögött, fejlesztései közé tartozik többek közt a Millenáris Parkban található három irodaház, az új Corvinus egyetemi épület és a kapcsolódó Studium Irodaház, az MTV új székháza és gyártóbázisa, a VPOP új székháza, az Allianz székháza, a cég saját székháza, a Máriássy Ház, a négy épületből álló Danubius Házak, az Átrium Park irodaház, a Bajor és Polár Center. Ipari parkok és kereskedelmi fejlesztések, mint például a budai Hegyvidék Bevásárlóközpont.
A Wing aktív a befektetői piacon is, tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a hozzá tartozó MOM Park Irodákban, valamint a Váci út elején található Westend Business Center Irodaházban.