Az adásvételt csütörtökön zárták le a kiadott közlemény szerint, a vételár 72,5 millió euró volt. Az irodaingatlanok együttes hasznos alapterülete 45,3 ezer négyzetméter, a bérleti kihasználtsági arány pedig 2020 december végén 80 százalékos volt.

Az Indotek Group piacvezető a B és C kategóriás kereskedelmi ingatlanok magyarországi piacán. A mintegy 240 főt foglalkoztató cégcsoport több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterület nagysága meghaladja az 1,7 millió négyzetmétert, amelyen több mint 3500 bérlő osztozik, valamint több mint 20 irodaházat, és mintegy 100 raktárt, csarnokot és logisztikai parkot működtetnek.

Az Indotek Group magyar és amerikai tulajdonban áll. A cégcsoport alapító-vezérigazgatója és egyben többségi tulajdonosa Jellinek Dániel. A cégcsoportnak mozgalmas éve volt 2020-ba, amikor bevásárolta magát a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt.-be, a tőzsdén kívüli ügylet során a befektetéskezelő csoport 24 százalékos részvénycsomagot szerzett a Tiborcz István miatt ismert BDPST Zrt. ingatlanfejlesztő és -forgalmazó társaságtól.