Indulhat az idei panelfelújítás

A regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter, Kolber István áprilisi döntése alapján újabb 11 ezer panellakást érintő felújítás kezdődhet meg mintegy 3 milliárd forint állami támogatással. A mostani határozattal az összes 2005-ben benyújtott pályázat elbírálásra került - derül ki a miniszter hivatala által kiadott közleményből.
NAPI Online, 2006. április 18. kedd, 18:26
Fotó:

A Gyurcsány-kormány 16,4 milliárd forinttal támogatta a panellakások felújítását, ebből az összegből 87 ezer lakás felújítását, 250 ezer ember életkörülményeinek javítását lehet megoldnani. A 2001-ben indult panelprogram eddig mintegy 400 ezer ember lakóhelyének korszerűsítését segítette. A végső cél, hogy 2013 végére a teljes hazai panelállomány 80 százaléka megújuljon. A közeljövőben már uniós források is rendelkezésre fognak állni a lakásprogram finanszírozásához.

Kolber István március közepén írta ki az idei panelpályázatokat. Az igények benyújtási határideje 2006. szeptember 29. A pályázati útmutató és a pályázathoz szükséges formanyomtatványok az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal honlapjáról (www.oleh.hu) letölthetők.

HOZZÁSZÓLÁSOK