Infopark-irodaházat vett a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap

A Bluehouse Capital eladta az Infopark E Irodaházat az új tulajdonos a Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap - közölte a Colliers International.
MTI, 2015. augusztus 17. hétfő, 16:23
Fotó: Napi.hu

Az eladó, a Bluehouse Capital magántőke befektetési társaság még 2012 októberében vásárolta meg az ingatlant. Azóta a bérlői mix feljavításával és a teljes kihasználtság elérésével sikeresen újrapozicionálták az épületet. Az Infopark E értékesítése az ügylet értékét tekintve az idei év legnagyobb önálló ingatlan tranzakciója, egyben a Colliers harmadik intézményi ügylete 2015-ben - közölték, kiemelve: ez a tranzakció nagy lökést ad a helyi ingatlanpiacnak.

A Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, az új tulajdonos egy magas minőségű, "A" kategóriás, jövedelemtermelő irodaházzal bővítette ingatlan portfólióját. A közlemény szerint az épület egészét bérbe adták: többek között olyan nemzetközi cégeknek ad otthont, mint a Lufthansa Systems, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet és a National Instruments.

HOZZÁSZÓLÁSOK