Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csehországban jelentősen nőtt az érdeklődés a vidéki nyaralók iránt az elmúlt hónapokban, miközben csökkent ezeknek az ingatlanoknak a kínálata - derül ki a Radio Praha cikkéből. Szakértők szerint az új trend mögött a koronavírus-járvány van, amely bizonytalanná teszi a külföldi nyaralási lehetőségeket. A növekvő kereslet és a csökkenő kínálat természetesen az árak megugrásához vezetett.

Az egyik nagy ingatlanportál adataiból kiderül, hogy az elmúlt év azonos időszakában feljegyzett vásárlási szándék közel másfélszerese az idei, miközben a kínálat negyedével csökkent. A legtöbben Csehország középső részén keresnek nyaralót maguknak. A portékán belül azok a nyaralók drágultak meg igazán, amelyek jó állapotban vannak, így nem kell rájuk költeni.

Vysocina és Pilsen régiókban a házak medián átlagára 30 százalékkal ugrott meg mindezek hatására. Prága környékén a növekedés meghaladja a 40 százalékot. A bankok is üzletszagot éreznek: van olyan pénzintézet, amelynél az ingatlan értékének 70 százalékát elérő hitelt kínálnak a vásárláshoz. A legjobb helyen és állapotban lévő házak esetén ez felmehet 80 százalékra is.