Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tulajdonosok hullámzó időszakon vannak túl: az Airbnb elmaradása miatt tavaly és tavalyelőtt átlagosan 20 százalékos visszaesést tapasztalt a bérleti díjaknál a Cordia. A lakásárak drasztikus emelkedése miatt azonban a cég bulinegyedben található új lakóparkja mégis ígéretes vállalkozásnak tűnik. A Nagy Diófa utca 14. szám alatt található Grand’Or telkére 2016-ban csapott le a cég: ekkor még 800 ezer forintos négyzetméteráron mentek a lakások a bulinegyedben, Görög szerint most a duplájáért tudják értékesíteni az ingatlanokat. A 107 lakásból 106 már elkelt, és amint a Napi.hu megtudta:

a vevők több mint 80 százaléka magyar.

Az üzlet eleinte nem ment simán, előkészületek tele voltak akadályokkal: másfél évig tartott, amíg a Cordia meg tudott egyezni a VII. kerületi önkormányzattal a részletekről, és megkapta az építési engedélyt. Ez volt a cég eddigi leghosszabb tervezési folyamata, emiatt csak 2018-ban kezdték meg az építkezést.

Az erzsébetvárosi Nagy Diófa utca újdonsült látképe.
Az erzsébetvárosi Nagy Diófa utca újdonsült látképe. Forrás: Cordia

Az első lakók beköltözését már a teraszon száradó ruhák és gumimedence jelzi, de a lakások többsége továbbra is üres. A földszintet sem lakták még be: egyszerűbb a beköltözés, ha még nincs ott a tervezett, nappalira emlékeztető stílusú bútor az előtérben. A Cordia azonban azt ígérte, olyan lesz a hangulat a lépcsőházban, hogy szinte már ott le lehet dobni a cipőt. Az épület belső udvara pedig egyáltalán nem emlékeztet a bulinegyedre, sokkal inkább egy városszéli lakóparkra hasonlít. A Cordia most először alkalmazta a mennyezeti hűtés-fűtést, a lakásokból tehát hiányoznak a korábbiakban megszokott radiátorok. 

A hatszintes épületből csak négy emeletet vehetnek birtokba a lakók: a földszinten üzletek, az első emeleten irodák kapnak helyet. Az ötödik és a hatodik emeleten élők pedig panorámateraszt is kaptak a lakásukhoz, ahonnan épp csak a Citadella nem látszik, de érezhetően a bulinegyed nyüzsgése fölé magasodik.