Tavaly az utolsó negyedévben két új irodaépülettel bővül a budapesti bérirodapotenciál: a dél-budai részpiacon átadták a Bartók Udvar 8,2  ezer  négyzetméter alapterületű első fázisát, és a Váci úti irodafolyosón a Balance irodapark legújabb, 16 ezer négyzetméteres, Balance Hall elnevezésű épületét. Az üres területek aránya Budapesten a teljes állomány 5,6 százalékára zsugorodott, az üresedési ráta az utolsó negyedévben 0,3 százalékponttal csökkent.

Üres területből a Nem-Központ Pest alpiacon mérte a legkevesebbet (1,3százalékot) a BIEF, és továbbra is az agglomerációban található a legtöbb szabad terület (34,5 százalék).

A negyedik negyedévben a nettó piaci abszorpció 28 ezer négyzetmétert tett ki, az éves felszívás meghaladta a 128 ezer négyzetmétert.

Az utolsó negyedév bruttó irodakereslete 203 ezer négyzetméterre rúgott, ami 18 százalékkal magasabb, mint az előző év utolsó negyedévében mért. A teljes keresleten belül a a hosszabbítások aránya 45 százalék, az előbérleteké 31 százalék volt. Az új szerződések 19 százalékkal részesedtek a keresletből. A teljes tavalyi kereslet 637 ezer négyzetméterre rúgott, ami a valaha mért legnagyobb volumen.

A bérlők a Váci úti folyosón voltak a legaktívabbak, a teljes volumen 46 százalékát ez az alpiac hozta, a népszerűségi listán második a Nem-Központi Pest, harmadik a Buda- Központ részpiac.

A BIEF összesen 170 bérleti szerződést regisztrált az utolsó negyedévben, az ügyletek átlagos mérete megközelítette az 1200 négyzetmétert.