Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kacsmarik Ágnes, a luxuslakáspiacon meghatározó Fine & Country Hungary ingatlanközvetítő vállalat értékesítési vezetője a lapnak elmondta, hogy a cég nem tapasztalja a kereslet csökkenését.

A kategória kínálatának felső szegmense tavaly átlendült a négyzetméterenkénti hárommillió forintos határon. Ehhez mindazonáltal a kínálat szűkössége is kellett, hiszen új építésű, minden szempontból felső kategóriás lakásokból nincs túlkínálat Budapesten.

A luxuskategóriára vágyók a budai oldalt preferálják, azon belül is az I., a II. és a XII. kerületet. A pesti oldalon a történelmi Belváros a legértékesebb övezet, a városközpontban lévő Szervita Square Building és az Emerald Residence után hamarosan a IX. kerület is felkerül a luxuslakás-kínálat térképére egy Duna-partra tervezett komplexummal.

A cikk szerint a budai luxuslakáspiacon az elmúlt években fokozatosan váltották le, illetve szorították ki a külföldi befektetőket a döntően lakhatás, kisebb részben saját bérlakás-portfólió építése céljából vásárló magyarok. Bérlet céljára is egyre nagyobb arányban - ma már 60-70 százalékban - magyarok keresnek luxuslakást. Az idei évtől visszavezetett kedvezményes lakásáfa felélénkítette a fejlesztői kedvet a luxuskategóriában is, anélkül ez a terület is lefékezett volna - írta a lap a piaci szakértőre hivatkozva.