Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ország legdrágább utcáinak toplistája élén helycsere történt, de továbbra is a főváros I., II., V. és XII. kerülete adja a legértékesebb közterületeit - áll az ingatlan.com legfrissebb, a KSH részletes adatain alapuló összeállításában. Az összeállításból több mint 500 ezer hirdetés adataiból az is kiderül, hogy a kínálati piacon az idén melyek voltak az ország legolcsóbb és legdrágább utcái.

A múlt évben eladott lakóingatlanokat nézve a budapesti II. kerületben lévő Vérhalom tér volt a legdrágább az egész országban 2 millió forintos átlagos négyzetméterárral.

A 2019-es listavezető Vörösmarty tér visszaszorult a második helyre a maga 1,4 millió forintos árával, ami egyébként 200 ezer forinttal elmarad a 2019-es értéktől. 

A tízes toplistára a főváros I., II., V., valamint XII. kerületeinek utcái, terei kerültek fel, vagyis továbbra is a budapesti belváros, a Rózsadomb és a hegyvidéki lokációk a legdrágábbak.

A múlt évben a legolcsóbb lakóingatlanok a borsodi Rudabányán és a Bács-Kiskunban található Borgotán keltek el, itt a négyzetméterár 21 ezer forint volt. Ez egyben azt is jelenti, hogy 100-szoros a különbség a legolcsóbb és a legdrágább lakóingatlanok átlagos négyzetméterára között.

Budapesten kívüli rangsort holtversenyben a Győr-Moson-Sopron megyei - az osztrák határ közvetlen közelében lévő - Zsira és a fonyódi Fürdő utca vezeti, miután 1,08 millió forintos négyzetméterárat fizettek a vásárlók az ingatlanokért. Utánuk szintén Balaton-parti ingatlanok következnek: a balatonfüredi Erkel Ferenc utca 1,02 millióval, a siófoki Deák Ferenc sétány pedig 966 ezer forinttal.

A másik véglet a borsodi Rudabánya Árpád utcája és a Bács-Kiskunban lévő Borota, amelyek az ország legolcsóbb lakásait adták tavaly 21 ezer forintos négyzetméterárral. A harmadik legalacsonyabb ár Tarnaszentmiklós volt 23 ezer forinttal. 2019-ben még csak nyolcvanszoros különbség volt a legolcsóbb és legdrágább helyszíneken eladott ingatlanok áraiban, ez tavaly már közel százszorosra nőtt.