Közvetlenül a Balaton partján, a tó egyik legfelkapottabb részén helyezkedik el az a több mint 10 ezer négyzetméteres ingatlan, amelyet az idén márciusban adott el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A Tihanyi Yacht Clubot, valamint a mellette elterülő kikötőt is magába foglaló telket a HO-ME 2000 Kft. szerezte meg. A vállalat vezetőjének, Nagy Györgynek a tájékoztatása szerint a vételár 1,63 milliárd forint volt, az árat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által felkért értékbecslő állapította meg - adta hírül az rtl.hu.

Az ingatlant tehát ezúttal nem árverés útján értékesítették, Nagy György közlése szerint ugyanis az elmúlt években a többségi tulajdonában álló cég bérelte a területet az államtól, így „az érvényben levő szabályozások alapján” lehetősége nyílt a vásárlásra.

Az üzletember azt is megjegyezte, hogy az elmúlt időszak felújításait saját erőből finanszírozta. Nem akar változtatni a jelenlegi profilon, azaz tervek szerint továbbra is kikötői, szállodai és vendéglátói tevékenységet folytatnak majd a területen. A mostani tranzakció előtti években a környező területek jelentős állami támogatáshoz jutottak.

Ismert szereplő

Nagy György a rendszerváltás óta ismert szereplője a hazai gazdasági életnek, ő volt például az 1990-ben alapított Wallis Holding tulajdonosa, a csoportot egészen 2000-ig vezérigazgatóként irányította. Számos cégben érdekelt, megfordult a MET-ben, az OTP Bank igazgatóságának tagja, és válogatott curling játékos is. A Forbes leggazdagabb magyarokat rangsoroló listáján a 30. helyen áll 51,2 milliárd forint becsült vagyonnal.