Pörög a raktárpiac

A harmadik negyedévben, az előző év azonos időszakához képest 10 százalékkal kevesebb, az előző negyedévhez képest 83 százalékkal több ipari ingatlanra, mintegy 109 ezer négyzetméterre kötöttek szerződést a bérlők - közölte a Budapesti Ingatlantanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF).
Szepesi Anita, 2018. október 24. szerda, 16:19
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Idén a harmadik negyedévében egy új ipari ingatlanfejlesztést adtak át Budapesten,  a Budapest Dock Szabadkikötő 5 ezer négyzetméteres raktárát. A budapesti és a főváros környéki agglomeráció spekulatív ipari ingatlanállománya jelenleg 2,1 millió négyzetmétert tesz ki a BIEF nyilvántartása szerint

A harmadik negyedéves kereslet 52 százalékát szerződéshosszabbítások tették ki, az új szerződések részaránya 31, a bővüléseké 10 százalék volt. Egy előbérleti szerződést is regisztrált a fórum, ez 6 százalékos részaránnyal szerepel a teljes bérlői keresletben.

Összesen 27 tranzakciót rögzítettek, melyből két szerződés éri el a 10 ezer négyzetmétert. Az átlagos tranzakcióméret épphogy meghaladta a 4 ezer négyzetmétert. A bérleti szerződések 100 százalékát logisztikai parkok területeire kötötték.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK