Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áprilisban az előző havihoz képest 0,4 százalékkal, szezonális kiigazítással és évesítve 5,19 millióra csökkent a lakáseladások száma az Egyesült Államokban, beleértve a családi házakat, a társasházakat és a lakóparkokat is - írja az MTI.

Márciusban 5,21 millió volt a lakásértékesítések évesített száma. A piac növekedést, 5,35 millió évesített értékesítést várt áprilisra.

Éves összevetésben a lakáseladások 4,4 százalékkal csökkentek a 2018 áprilisi 5,43 millió évesített számhoz képest.

Az ingatlanforgalmazók képviseleti szervezete, a National Association of Realtors kimutatása szerint az értékesítési szám kizárólag az alacsonyabb árú, 250 ezer dollár alatti lakások esetében csökkent, mégpedig a kínálat beszűkülése miatt.

Az értékesített lakások medián ára 3,6 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest, 267 ezer dollárra. Az értékesítési átlagár áprilisban már a 86-ik hónapja emelkedett sorban egymás után.

Az átlagos értékesítési idő 24 nap volt, a valaha elért legrövidebb időtartam a szervezet nyilvántartásaiban. Márciusban 36 nap volt az átlagos értékesítési idő, tavaly áprilisban pedig 26 nap.

Az értékesítések csökkenése a forgalomra rendszerint pozitív hatással lévő kondíciók közepette következett be, hiszen a munkanélküliségi ráta öt évtizedes mélyponton áll, az átlagos 30 éves jelzáloghitel-kamat pedig 4,14 százalékra csökkent a márciusi 4,27 százalékról. A 2018-as kamatátlag 4,54 százalék volt.