Ingatlanba fektetnek az amerikaiak

Emelkedett a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban júniusban - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. július 30. hétfő, 16:54
Fotó: Stocksnap

Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége, a National Association of Realtors (NAR) hétfőn közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 106,9 pontra emelkedett. Májusban még 105,9 ponton állt a mutató.

Az index értéke az előző hónaphoz képest 0,9 százalékkal nőtt, éves összevetésben pedig 2,5 százalékkal esett vissza. Elemzők havi szinten 0,1 százalékos növekedésre számítottak a májusban mért 0,5 százalékos csökkenés után.

A NAR minden hónapban közzéteszi a folyamatban levő lakásértékesítések statisztikáját, amely a használt lakásokra kötött adásvételi szerződések számát mutatja. A tényleges adásvétel általában egy-két hónappal követi a szerződéskötést.

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza az adatokat kommentálva rámutatott: szűkös a kínálat az ország túlnyomó részében, nem elégséges a kereslet kielégítéséhez. A potenciális vevőket sok esetben visszariasztja a korlátozott választék, valamint a gyorsan emelkedő ingatlanárak.

A tavaszi adatok elmaradtak a várakozásoktól, azonban ha a júniusban látott trend folytatódik, várható némi javulás, több választási lehetősége lesz a lehetséges vevőknek - írta az MTI.

A kép forrása: Stocksnap.

HOZZÁSZÓLÁSOK