Sóval hintik be a régi Színművészetit

Eladják a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) jelenlegi épületeit. Az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni az oktatás újraindulásával - értesült az ATV Híradója.
Domokos Erika, 2021. január 10. vasárnap, 14:41
Fotó: Napi.hu / Judit Dombóvári

Vidnyánszky Attila, az SZFE új fenntartójának kuratóriumi elnöke novemberben már közölte az InfoRádióban, hogy február elsejétől új helyszíneken folytatódik az oktatás a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az egyetemük autonómiájáért kiálló hallgatók pedig bejelentették, hogy több hónapos blokád után, a szigorodó járványellenes intézkedések miatt elhagyják az egyetemi épületeket, de az ellenállást folytatják és áttérnek az online oktatásra.

Most az épületek eladásával kapcsolatban csak annyit közölt az SZFE új vezetése az ATV Híradóval, hogy "az egyetem vezetői az oktatás február 1-jével történő újraindítására koncentrálnak". Ez számtalan újdonsággal jár majd együtt, mert "a jogtalan blokád lehetetlenné tette a normális oktatást az egyetemen tavaly ősszel". Az egyetem polgárait és a nyilvánosságot is időben tájékoztatják majd az újdonságokról, és arról biztosítanak mindenkit, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, sőt, nagy fejlődést fognak tapasztalni - idézte a választ az atv.hu.

A hallgatók december közepén azt mondták a híradónak, az szfe.hu-ról tudták meg, hogy az adminisztratív munkatársak egy részét átköltöztették az Infoparkba.

Az SZFE új vezetése decemberben beszüntette az oktatást az egyetemen, a folytatást 2021. február 1-jére tűzték ki. A Fővárosi Törvényszék december 18-i ítélete szerint nem lehet semmisnek tekinteni a diákok első félévet. "A félév elvesztése visszafordíthatatlan károkat jelentene a diákoknak, és az alaptörvényben foglalt oktatáshoz való jogukat csorbítja a fenntartói rendelkezés". A bíróság elrendelte az azonnali jogvédelmet, amely biztosítja a félév eredményes befejezését, addig is, amíg a kuratórium elleni per folytatódik - írta decemberben a Népszava.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugati, 2021.01.12 18:04

Találni fognak egy másik libsiképzőt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

aha, 2021.01.12 06:54

Nem erdemlik meg a fejleszteseket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html