A főváros egyik legnagyobb komplex építészeti értékmegőrzési projektje, a Margit körúti műemlék iskolaépület építészeti értékeit megőrző HomeWork projekt február végén érte el a szerkezetkész állapotot. A lakások több mint 50 százaléka már elkelt, zajlik az irodabérbeadás, több bérlővel is előrehaladott tárgyalásokat folytat a fejlesztő.

A II. kerület frekventált helyén, a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló, 140 éves klasszikus iskolaépület több mint 20 millió eurós beruházással megvalósuló rehabilitációját 2020 májusában kezdte meg a Codic Hungary. A vegyes funkciójú fejlesztés keretében rekonstruálják az épület teljes homlokzatát, a tereket részlegesen átalakítják és bővítik, valamint jelentős, 1300 négyzetméteres zöldfelületet hoznak létre a belső kert és a zöld tető kombinációjával.

Az épület két felső emeleten 15 prémium kategóriás lakást alakítanak ki, az alsóbb szinteken pedig tágas, flexibilis irodatereket hoznak létre. Az irodák bérleti díja átlagosan négyzetméterenként havi 22euró, a lakások négyzetméterára pedig 1,8-2,2 millió forint lesz.

Kép: Codic Hungary