Egy ingatlanközvetítő 14 embernek 130 millió forint kárt okozott - vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy kaposvári ingatlanközvetítő ellen, aki saját céljaira használt fel ügyfeleitől kapott összegeket 2018-2019-ben. A nőt csalások miatt korábban már többször elítélték - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. november 6. péntek, 13:47
Fotó: Shutterstock

A Somogy Megyei Főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a 49 éves nő büntetett előélete miatt édesanyja nevére alapított ingatlanközvetítő céget, hogy rendezze a korábban elkövetett bűncselekményei következményeként keletkezett jelentős tartozásait.

A vádlott, a vevőkkel kötött megállapodást megszegve, a neki átutalt pénzt eltette, ahelyett, hogy ingatlanok tehermentesítésére fordította vagy vételárrészlet címén az eladóknak továbbította volna. Üzelmei leplezésére több okiratot, köztük tulajdoni lapot, adásvételi szerződést hamisított.

Előfordult, hogy a jó meggyőző képességű nő ugyanazt az ingatlant többször is "eladta". Az egyik sértettet három ingatlannal csapta be, ezzel 37,2 millió forintot csalt ki tőle - írták.

Az adósságspirálba került vádlott az ingatlanügyletekből magára költött összegeken felül az ismerőseitől kapott kölcsönöket sem fizettette vissza. A nő 14 embernek 130 millió forint kárt okozott, ebből 12 millió forint térült meg.

Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy a visszaeső, letartóztatásban lévő ingatlanost - ha tetteit az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyalásról - jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt ítélje 8 év börtönre, emellett véglegesen tiltsa el az ingatlanforgalmazói tevékenységtől.

HOZZÁSZÓLÁSOK