Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A budai kerületekben a legmagasabb, 5-6 millió forint közötti az átlagár, a legdrágább a XII. kerület, míg legolcsóbbnak a XI. kerület. A belvárosban jellemzően 5 millió forint körüli garázsárakkal szembesülhettek a vevők.

A XIII. kerületben 4,7 a IX. kerületben 5,2 millió forintot fizettek átlagosan egy fedett gépkocsitárolóért. A külső pesti kerületekben kicsit kedvezőbb áron, már 4-5 millió forint között hozzá lehetett jutni ugyanezért.

A garázsok ára a legtöbb kerületben nőtt 2020-hoz képest: a XIII. kerületben 22 százalékkal, míg a III. kerületben 32 százalékkal magasabb áron lehetett tavaly garázst venni. Ezzel szemben a XI. kerületben a növekedés mértéke csak 6 százalék volt.

A vidéki nagyvárosokban a kereslet valamivel mérsékeltebb, jellemzően több a hely a személygépkocsik tárolására. A garázsok a legtöbb megyei jogú városban 3-5 millió forint között keltek el tavaly. A városok között nem alakult ki számottevő különbség és a növekedés mértéke is 10 százalék alatt alakult.

A garázsok árazásában akár egy kerületen belül is jelentős eltérések adódhatnak. Az árakat jelentősen befolyásolja, hogy fedett tárolóról, mélygarázsról vagy különálló garázsról van szó. Jellemzően utóbbiak keltek el az átlagár felett, míg a fedett autóbeállók akár harmadával olcsóbbak voltak.

A méret és jelleg mellett  döntő szempont az adott környék beépítettsége, a közterületi parkolási lehetőség. Az új építésű projektek esetében nemigen van lehetőség alkura, jobbára listaáron mennek el a lakásokhoz épített garázsok.