Idén márciusban 1733 településen több mint 38 ezer használt lakást és házat hirdettek meg a tulajdonosok és ingatlanközvetítők, az eladó lakóingatlanokra pedig több mint 340 ezer érdeklődés érkezett. Az eladó lakóingatlanok iránt érdeklődések száma éves szinten majdnem 30 százalékkal esett vissza. Februárhoz képest stagnált a kereslet, csak 3 százalékos volt a csökkenés - derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

A márciusban feladott eladó használt lakóingatlan-hirdetések száma országosan és éves szinten 4 százalékkal csökkent. Havi szinten viszont 12 százalékkal bővült a friss kínálat márciusban, a naptárhatást is figyelembe véve pedig 1 százalékos volt a bővülés.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megyében márciusban jelentősen bővült a friss kínálat, szemben a Vas, Veszprém és Zala megyei csökkenéssel.

Az Ukrajnában zajló háború, a bizonytalanabbá váló gazdasági kilátások és a dráguló lakáshitelek befolyásolják leginkább most a lakásvásárlókat és eladókat - értékelte az adatokat Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.