Új lakás féláron? Mutatjuk a lehetőséget

Ingatlanközvetítők szerint egyre többen agglomerációs lehetőségként tekintenek a Velencei-tó környékére, hiszen fél órán belül a főváros és például Székesfehérvár nagyváros is elérhető. A fejlődő piacon még találnak kedvező lehetőségeket az érdeklődők, az új lakáspiacon a budapesti és a balatoni árak feléért is lehet vásárolni - áll a Duna House friss elemzésében.
Szepesi Anita, 2020. július 23. csütörtök, 11:30
Fotó: Napi.hu

A környéken egyre bővülő újépítésű beruházások közül válogathatnak az érdeklődők. Jelenleg több mint 100 lakás fejlesztése zajlik a DH adatai alapján, amelynek több mint a fele még szabad, megvehető lakás. A kisebb lakások mellett megtalálhatóak tipikusan otthonteremtéshez tökéletes nagyobb családi sorházi lakások is, amelyek a többi tóparti beruházáshoz képest kuriózumnak számítanak Benedikt Károly elemzési vezető szerint.

Ráadásul ezek fajlagos ára jelentősen versenyképes az újépítésű piacon, hiszen az 500 ezer forint körüli négyzetméterár a fővárosi és balatoni hasonló fejlesztésekhez képest félárnak számít. A települések közül Gárdonyban találhatunk nagyobb 3 szintes, 168 nm-es sorházi lakásfejlesztéseket, amelyeknél a meghirdetett árban a garázs és kocsibeálló és természetesen a saját kert is benne van.

Baráti árak a használt lakásoknál

A legalacsonyabb átlagos négyzetméterárat Kápolnásnyéken és Sukorón mérte az elmúlt egy évben a DH, ahol 200-250 ezer forint körül árulták az ingatlanok négyzetméterét. A legnagyobb árváltozás Pákozdon volt megfigyelhető, ahol 2019-ben 300 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár.

Velence és Gárdony négyzetméterárai ennél is magasabbak valamelyest, a fővárosi árakhoz viszonyítva azonban érezhetően alacsonyabb áron vásárolható vízpart közeli ingatlan.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2020.07.23 19:24

Igen, van amihez képest fél ár viszont sok-sok elmaradottabb térséghez képest 5-10 szeres az az ár :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html