Ingyen árul ingatlanokat az egyik magyar település - íme a feltételek

Lényegében ingyen kínálja megvételre a saját tulajdonában lévő ingatlanokat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszajenő önkormányzata - értesült a Szoljon.hu.
Napi.hu, 2016. november 17. csütörtök, 14:40
Fotó: Napi.hu

A lakónépességének megtartása és növelése érdekében szeretnék, ha minél többen a faluban képzelnék el a jövőjüket, ezért jelenleg is kettő darab, egyenkénti ingatlant kínálnak megvételre. A hatszáz négyszögöl alapterületű, jelenleg beépítetlen portákért mindössze öt forintot - a jelenleg érvényben lévő legkisebb pénzegységet - kell fizetnie annak a jelentkezőnek, aki vállalja, hogy a megvásárolt telekre lakóházat épít, és a jogerős használatba vételi engedélyt az adásvételt követő három éven belül megszerzi.

Az egyik ingatlanra már van jelentkező, beadták a pályázatot, mely valószínűleg pozitív elbírálásban is részesül - számolt be a portálnak Puskás Béla Csaba, a település polgármestere, aki azt is elárulta, az adott ingatlant korábban is próbálták kedvezményesen - nulla forintért - értékesíteni, két érdeklődő is akadt rá, de nem sikerült az építkezéshez szükséges anyagiakat előteremteniük, így elálltak az építkezéstől, de a telek közművesítése már megtörtént. A polgármester elmondta, további, értékesítésre váró ingatlanjaik is vannak, több üres portát pedig kaszálóként hasznosítanak.

Képünk illusztráció

HOZZÁSZÓLÁSOK