Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ellenzéki párt javaslata szerint az úgynevezett köztársasági lakásbiztosítási alap minden olyan ingatlanra kiterjedne, amit a tulajdonosaik életvitelszerűen laknak - mondta Tordai Bence, a párt frakcióvezető-helyettese az MTI beszámolója szerint.

Magyarországon jelenleg mintegy 1,3 millió ház és lakás nincs biztosítva. A legnehezebb helyzetben levőknek ugyanis nincs anyagi erőforrásuk arra, hogy havonta befizethessék a biztosítás díját.

Az alapot az állam évente néhány milliárd forintból fel tudná tölteni, és a biztosítókkal leszerződve képes lenne garantálni minden otthon biztonságát - fogalmazott a politikus.

A sajtótájékoztatón részt vett Gér Mihály, a Párbeszéd albertirsai önkormányzati képviselője, aki elmondta: az ötlet azután született, hogy a településen tavaly leégett egy olyan öttagú család lakása, akik anyagi okokból nem engedhették meg maguknak a lakásbiztosítást. A katasztrófavédelem adatai szerint 45 percenként gyullad ki egy lakás. Hárommillió magyar nem rendelkezik lakásbiztosítással, ezért ők hasonló helyzetbe kerülhetnek, mint az említett albertirsai család - fogalmazott a képviselő.