Írek a Balaton-bizniszben

Az SCD az írországban alapított, több mint 11,5 milliárd eurós ingatlanportfóliót kezelő Quinlan Private-tel alapít közös vállalatot, amely az előzetes tervek szerint 450 millió eurós beruházással többek között szállodákat, üdülőparkokat és más turisztikai létesítményeket fejleszt a Balaton körül.
NAPI Online, 2007. november 28. szerda, 11:56
Fotó:

A felek a közeljövőben 50-50 százalékos részesedéssel közös vállalatot alapítanak az SCD Balatonfejlesztési programjának megvalósítására - áll az SCD közleményében.

Az egyes fejlesztések szakmai előkészítését az SCD végzi, míg a beruházások ütemezésében és stratégiai kérdéseiben a partnerek közösen döntenek. A Nagy-Britanniában, Nyugat- és Közép-Kelet Európában, valamint az USA-ban ingatlanportfólióval rendelkező, a szektor egyik vezető vállalatának számító QP közép-kelet-európai ingatlanfejlesztésekre specializált ága, a Quinlan Private Golub (QPG) szintén szorosan együttműködik majd az SCD-vel a Balatonfejlesztési program életre hívásában.

A QP portfóliójában többek között olyan presztízsingatlanok állnak, mint a budapesti Gresham Palota, a prágai Four Seasons és a szintén prágai Yasmine Hotel, a Maybourne Hotel Group Londonban, a Marriott Hotel lánc Nagy-Britanniában működő, negyvenhét egységet számláló négy- és ötcsillagos szállodája, illetve a Jurys Inn szállodalánc írországi és nagy-britanniai egységei. A QP ezen túl számos kereskedelmi és lakóingatlan-fejlesztésben is részt vesz Közép-Kelet-Európában.

A 2000-ben alapított SCD-csoport eddig 181,5 ezer négyzetméter lakó-, kereskedelmi és turisztikai ingatlant fejlesztett, melyek 1090 lakást, közel 50 kereskedelmi egységet, három négycsillagos szállodát és az ország egyik legnagyobb aquaparkját foglalják magukban, összesen 210 millió euró értékben. A csoport tavalyelőtt 141 millió eurós konszolidált eredményt ért el.

HOZZÁSZÓLÁSOK