Még egy irodaházat átadtak a Váci úton

Befejezte a Skanska Magyarország a Nordic Light irodakomplexum harmadik, utolsó fázisát a főváros XIII. kerületében, a Váci úton, az új beruházás mintegy 29 millió euróba került - írta az MTI.
Domokos Erika, 2020. szeptember 2. szerda, 18:22
Fotó: Marketing - Skanska

A 14 ezer négyzetméternyi bérelhető irodaterületű ingatlant már egy évvel a befejezése előtt megvásárolta a JM AMC, egy dél-koreai befektetési alap, legnagyobb bérlője pedig a Roche Szolgáltató (Európa) Kft. - mondta az épület szerdai sajtóbejárása előtt Alexandra Tomásková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

A koronavírus járvány okozta nehézségek ellenére a beruházás időben befejeződött, az épületet már teljesen bérbe vették - tette hozzá az alelnök.

A Skanska Magyarország az ingatlanfejlesztő és kivitelező Skanska-csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon, ezalatt mintegy 230 ezer négyzetméternyi kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett.

A stockholmi központú vállalat Észak-Európán kívül Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban folytat építői és infrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységet. A vállalat kereskedelmi ingatlanfejlesztést Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Magyarországon végez, lakóingatlanok fejlesztésével pedig Lengyelországban, Csehországban és az Egyesült Királyságban foglalkozik.

Tavaly a Skanska értékesítéseinek összege az észak-európai régión kívüli területeken elérte a 33 milliárd svéd koronát, alkalmazottainak száma 11 700 volt.

A JR AMC szöuli székhelyű befektetési alapkezelő vállalat, jelenleg 5 milliárd eurónyi vagyont kezel, kereskedelmi és lakóingatlan-befektetésekkel rendelkezik Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban és Koreában - írta az MTI.

Szintén szerdán jelentette be a CPI Hungary, hogy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészült az új irodaházuk a Váci úti irodafolyosón.

HOZZÁSZÓLÁSOK