Irodaházat épít a Volga szálló helyén a Futureal

A Futureal ingatlanfejlesztő csoport megvásárolta a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló Ibis - korábbi nevén Volga - szállót az Accortól, és a helyén egy 20 ezer négyzetméteres irodaházat épít.
MTI, 2011. november 3. csütörtök, 15:51
Fotó: Napi.hu

A vételár üzleti titok, és még nem készült el a tervezett projekt költségszámítása - mondta Berki János, a Futureal Development iroda üzletágának projektigazgatója az MTI kérdésére csütörtökön.

A szálloda október végén bezárt. Az ingatlanfejlesztő csoport közölte: az irodaház 2014-re készül el, és várhatóan elnyeri a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), a világszerte használt vezető környezettudatos épületminősítő rendszer zöld (nagyon jó) minősítését.

A Futureal csoport Corvin Irodák I. nevű épülete már megkapta a BREEAM good minősítését. A csoport azzal indokolja a zöld minősítés megszerzését, hogy megnőtt az érdeklődés az ilyen épületek iránt, a multinacionális cégek például törekszenek arra, hogy csak zöld minősítéssel rendelkező irodákat béreljenek. A 19 ezer négyzetméteres irodaház 82 százaléka van kiadva jelenleg, de januártól 90 százalék fölé megy a kihasználtsága. Jelenleg Budapesten az irodák negyede áll üresen.

A világ sok országában fejlesztettek már ki környezettudatos épületminősítési rendszereket, ezek közül a legismertebb az Egyesült Királyságból származó BREEAM, illetve az amerikai LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Európában fontos szerephez juthat a jövőben a német DGNB által kifejlesztett rendszer, illetve az Európai Unió Green Building Programja.

Az új épületekre vonatkozó BREEAM minősítés két fő részből áll: a tervezési fázis alatti és az építkezés befejezését követő minősítésből. A végső minősítést az építkezés befejezését követően lehet megszerezni, hisz ekkortól ellenőrizhető, hogy a tervezési fázisban tett nyilatkozatok és a tervek mennyiben valósultak meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oldwiseman, 2011.11.05 09:08

@WASP: Ja kérem, nem kellett volna bégetnünk a multiknak sem -akik mellesleg a honi foglalkoztatotti létszám 8%, azaz nyolcas százalékát foglalkoztatják, még mielőtt itt bárki elalélna az miatt, hogy én presszionálni akarom őket-, akik ha egyszer nem voltak kemény szabályzók, logikusan a legkisebb "közegellenállás" irányába mozdultak el és Magyarország tértképéről egész egyszerűen kisatírozták az ország mellesleg 80%-át kitevő vidéket és azon belűl a 70%-ot kitevő Kelet és Dél-magyarországot. De hát mit is várhatott volna az ember egy ilyen f@szfej, múzeumigazgatókból és történészekből álló mdf kormánytól, mely -amúgy hazaáruló módon- minden cselekedetével - vagy merő butaságból, vagy szántszándékkal-csak kárt okozott ennek az országnak! Más -velünk egy ívású Visegrádi- országokban ugyanis keményen meghatározták, ki hová mehet, tehát pl Lengyelországban nem csak Warsóból, hanem azontúl még egy tucatnyi régióból állt azon területek listája, ahová terelték a multikat.Szóval, ennyit a "szempontrendszerről", amit mi itt tokkal-vonóval jól benyaltunk, sőt még elaléltünk magunktól, hogy bezzeg ide -a többi Visegrádihoz képest- milyen ütemben ömlik be a multi tőke... Persze, ott nem fejezték le a honi könnyű, nehéz, gép és élelmiszeripart, mint ahogy tették ezek a hazaárulók, a bal-lib bagázs hathatós háttér irányításával. Node ez már a múlt, most inkább beszéljük a jelenről, ugyanis ez a status quo koránt sincs kőbe vésve! Persze, most már csak "forradalmi" változásokkal lehet ennek a vízfejűségnek elejét venni és még úgy is kb 10 év kéne, mire eljutnánk egy max 600ezres BP-hez, egy max 200ezres agglomerációhoz és mondjuk egy 300ezres Miskolchoz, Szegedhez, 100ezres B.csabához, stb. Mivel ezen forradalmi lépések meghozatalához sem a múltbéli, sem a jelenlegi hatalmi "elit" nem alkalmas, ezért fontosnak tartom, hogy ezt a melót egy teljesen új gárda -melynek én is szívesen tagja lennék, "csak" mint egy egyszerű, még el nem kúrvult becsületes Magyar ember, mely talán elegendő jogalapot biztosít ahhoz, hogy segítsek ennek a szerencsétlen, ámde általam szeretett Országnak- végezze el, amelyik CSAK olyan emberekből áll, akik soha nem voltak még politikusok, hanem az eddigi életükkel, munkásságukkal kivívták 1-1 kisebb közösség elismerését, pl. mint orvos, pedagógus, cégvezető, gyári munkás, stb. Én egész biztosa vagyok abban, hogy van 1000 ilyen ember ebben az országban, akikre egyként mutatna a környezetük, hogy "igen, ő a mi emberük, őt a paralmentbe"... 1000-ből pedig már igen könnyű kiválasztani azt a max 100-at,aki valóban a legrátermettebb, a többiek pedig maradnának a saját szűkebb pátriájukban és ott segítenék a munkánkat, hisz ott ők a legjobbak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

WASP, 2011.11.05 00:12

@oldwiseman:
Nem nézem le a vidéket és tragikusnak tartom az ijesztő mértékű leszakadását a fővároshoz és a nyugati határvidékhez képest ! A multik egy összetett szempontrendszer alapján (néhány tényezőt megemlítettem) települnek be egy országba, illetve annak meghatározott régiójába. Én csak a kész tényeket és a jövőbeli realitásokat említettem, tehát ez nem jelenti azt, hogy helyeslem is egyben ezen folyamatokat. A erdősítést azért neveztem tárgytalannak, mert esélytelennek tartom: jelenleg azon tendencia uralkodik, hogy eladásra kerül minden volt gyári-raktári-stb. földterület valamilyen ingatlanfejlesztőnek, hogy "városrész fejlesztés" címen pénzhez jussanak az önkormányzatok. A yuppiekra szükség van ezen nincs mit vitázni, viszont a vidék felzárkóztatása a mindenkori politikai elit feladata kéne hogy legyen. Stratégiai kérdésnek kellett volna tekinteni néhány nagyváros felfejlesztését, hogy a régióban központi szerepet betöltve (pl. mint Győr, Sopron) esélyt adjon a környező faluknak és városkáknak. Kár, hogy nem így alakult az elmúlt 20 év folyamán és nem látom esélyét sem egy decentralizált ország kialakulásának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oldwiseman, 2011.11.04 20:30

@WASP: Ne haragudj, de hogy jössz te ahhoz, hogy 5-6 millió honfitársadat 2 rendűnek tarts, akik "pronyóbbak" ahhoz, hogy a nagyságos multi nagyvállalatok őket foglalkoztassák, mondjuk Békéscsabán, Szegeden, Nyíregyházán, Egerben, stb? Úgy látom, hogy te azon budapesti cosmo-yuppiek sajnos még nagy(hangú) táborába tartozol, akik csípőből nézik le a VIDÉKET, akik miatt lett ez az ország '90 után ennyire vízfejű, akik nagy szdsz lowerek voltak és csak Budapestben tudtak és akartak gondolkodni. Nem látod, hogy hová juttatta ez a fajta gondolkodás ezt a szerecsétlen országot? elárulom: a csődbe, a koldusbotra, a nyomorba, mert aki "valamivé" akart válni, nos annak "fel" kellett költöznie ebbe a retek városba, ahol egy szubzombit csinált belőle ez a "színes, vibráló" okádék. Ki vagy te, hogy "tárgytalannak" mered nevezni a lebontott hányadék épületek helyetti parkok, erdők telepítését és ezáltal ezen területek Budapesttől ÖRÖKRE történő elvételét? Hidd el, egyre inkább minden erőmmel azon leszek (pedig én tősgyökeres budapesti vagyok, bár ez már nem sokáig lesz így, mert a hozzád hasonlóak tönkretették ezt a várost is, az országgal egyetemben), hogy ez az Európai szinten egyedülállóan vízfejű ország a lehető leggyorsabban eljussék odáig, mint pl Lengyelország, vagy az egykori NSZK, azaz decentralizált és egyenlő életfeltételeket és életminőséget nyújtson minden becsületesen élni és dolgozni akaró honfitáram számára, lakjon akár Baranyában, Zalában, Somogyban, vagy éppen B-A-Z- ban, Békésben! És ha ezt 1 millió budapesti homlokráncolása árán lehet csak elérni, hát kkor csak ráncolódjanak azok a homlokok, majd legfeljebb akik nagyon csúnyák lettek, nos azok áteshetnek egy botox kezelésen...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

WASP, 2011.11.04 16:54

@oldwiseman:
Szerintem próbáld egy kicsit reálisabban nézni a folyamatokat. Semmi okot nem látok arra, hogy a multik és fontosabb kkv-k keletre vagy délre települjenek (kedvezőtlen demográfia,tranzit útvonalak gyengesége, gyenge vásárlóerő, alacsony képzettségű munkaerő, stb.) A váci úton nézd meg közelebbről, hogy milyen cégek is bérelnek irodákat, nos az ilyen kaliberűeknek épül majd a leendő új irodaház is, nem a kertész és társa bt. féléknek. Közlekedésileg az egyik legjobb hely, amire a cégek igényt tartanak, nem beszélve az irodaházi szolgáltatásokról. A panelházakat még jó ideig látni fogod, mert egyrészt nincs annyi pénze az átlag "panelproli"-nak, hogy másikat (drágábbat) vegyen, másrészt elenyésző a magyar munkavállalóknak azon része, amely akarna és kész is lenne a munkahelye után költözni a fővárosból (tehát nem faluból, kisebb városból "befelé"). A munkahely után való költözés leginkább a multis jellegű cégeknél fordul gyakrabban elő, ahol a cég kiküldi adott munkatársát (családját) egy másik országba legtöbbször adott időszakra. A parkosítást, erdősítést pedig szerintem hagyjuk is, mert tárgytalan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2011.11.04 15:09

Egyetértek, ezek mind az államtól ellopott pénzek "fehérítéséből épülnek"
Mocsadék pénzmosás
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html