Irodaházat vásárol az állam

Egy XIV. kerületi irodaházba költözik a Budapest Környéki Törvényszék, a költözéshez nyolcmilliárdot ad a kormány. Az állam meg is veszi majd az ingatlant.
MTI, 2015. október 30. péntek, 20:05
Fotó: Napi.hu

A Budapest Környéki Törvényszéket a XIV. kerületben, a Hungária körút 179-187. szám alatt található M3 Business Center irodaházban helyezik el, ehhez 8,08 milliárd forintot csoportosítanak át az idei költségvetésben - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A határozat felkéri a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján intézkedjen az ingatlan állami tulajdonjogának megszerzéséről és a bírósági funkciónak megfelelő átalakításáról, továbbá intézkedjen arról, hogy az ingatlant a Budapest Környéki Törvényszéknek adják vagyonkezelésbe.

A nemzeti fejlesztési miniszternek egyúttal intézkednie kell arról is, hogy szüntessék meg az Országos Bírósági Hivatalnak a VII. kerületi Városligeti fasor 9-13. szám alatt található ingatlanon fennálló vagyonkezelői jogát.

Eredetileg a volt BM-kórház helyszínén, a Városligeti fasorban lévő ingatlanon alakították volna ki a Budapest Környéki Törvényszék új székházát. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke 2013 októberében jelentette be, hogy a Budapest Környéki Törvényszék néhány éven belül új, korszerű épületkomplexumba költözik, a 15 milliárd forintból felújítandó épület 2016 második felére készül el. Az egykori BM-kórház egy 2012-es kormányhatározat alapján került az OBH vagyonkezelésébe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.11.01 07:40

@kopacs: Olvastad a cikket?

Az Állam a nagyon szép, kulturális értéket képviselő épületet - leromlott állagú volt belügyi kórház, bauhausos kubusait - nem adja át átalakításra, hanem megtartja magának ( eladja, odaadja valakinek...)

A bíróság jelenlegi épülete a Thököly út-Hungári körút sarkán életveszélyes, feltehetőleg le is bontják.

Az igazságszolgáltatás tényleg korrupt. Nem is igazságsot szolgáltatnak, hanem esetleg jogot, de leginkább saját véleményüket valamiről.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kopacs, 2015.11.01 04:04

Az igazságszolgáltatás korrupt lett. Ezen nem új épületekkel lehet segíteni, már megint a butort cserélik és nem a kurvákat a kuplerájban efektus van.
Annak a 8 milliárdnak a betegek gyorsabb ellátásánál lenne jobb helye.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html