Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapest Környéki Törvényszéket a XIV. kerületben, a Hungária körút 179-187. szám alatt található M3 Business Center irodaházban helyezik el, ehhez 8,08 milliárd forintot csoportosítanak át az idei költségvetésben - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A határozat felkéri a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján intézkedjen az ingatlan állami tulajdonjogának megszerzéséről és a bírósági funkciónak megfelelő átalakításáról, továbbá intézkedjen arról, hogy az ingatlant a Budapest Környéki Törvényszéknek adják vagyonkezelésbe.

A nemzeti fejlesztési miniszternek egyúttal intézkednie kell arról is, hogy szüntessék meg az Országos Bírósági Hivatalnak a VII. kerületi Városligeti fasor 9-13. szám alatt található ingatlanon fennálló vagyonkezelői jogát.

Eredetileg a volt BM-kórház helyszínén, a Városligeti fasorban lévő ingatlanon alakították volna ki a Budapest Környéki Törvényszék új székházát. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke 2013 októberében jelentette be, hogy a Budapest Környéki Törvényszék néhány éven belül új, korszerű épületkomplexumba költözik, a 15 milliárd forintból felújítandó épület 2016 második felére készül el. Az egykori BM-kórház egy 2012-es kormányhatározat alapján került az OBH vagyonkezelésébe.