Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A budapesti irodapiaci üresedési ráta az első három hónapban 0,2 százalékpontos csökkenés után 7,1 százalékra süllyedt, ez a Budapesten eddig regisztrált egyik legalacsonyabb érték. A 2018-as év végi trendet követve 2019 első negyedévében ismét a Nem-központi Pest elnevezésű alpiacon maradt üresen a legkevesebb irodaterület (3,5 százalék), míg a legmagasabb üresedési ráta (37,4 százalék) még mindig az agglomerációs alpiacon mérhető.

A nettó abszorpció az első negyedév során mintegy 20 ezer négyzetmétert, a bruttó kereslet 80 ezer négyzetmétert tett ki, ami 12 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakában regisztrált értéknél. A teljes keresleten belül az új szerződések képviselték a legnagyobb arányt a bérbeadási volumen 45 százalékával, amit a szerződéshosszabbítások követtek 36 százalékkal.

A bővülések részaránya 15 százalékot, az előbérleti szerződések pedig 4 százalékot tettek ki ebben a negyedévben.

A korábbi negyedévekhez hasonlóan a legnagyobb mozgást a Váci úti folyosón mérte a BIEF, a kereslet több mint 35 százaléka ide köthető. A Váci úti folyosót Pest Központ és Dél-Buda alpiacai követték, 17 és 14 százalék körüli részesedéssel a teljes keresleten belül.

A BIEF összesen 153 bérleti szerződést regisztrált a negyedév során, a kibérelt irodák átlagos mérete 523 négyzetméter volt, 21 szerződést kötöttek ezer négyzetméternél nagyobb területre. A negyedév 3 legnagyobb méretű tranzakciójából kettőt a Váci úti irodafolyosón írtak alá.