A főváros jóváhagyta a BKV üzleti tervét, amely azzal számol, hogy a Princess pékséglánc grúz-izraeli tulajdonosaié (Habony Árpád barátaié) lesz a Puskás Ferenc Stadion metróállomás feletti irodaház - írta a Válasz.hu.

Az ügy előzménye tavaly májusig nyúlik vissza. Akkor a BKV Zrt. vezetése azt javasolta a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy támogassa a Puskás Ferenc Stadion metróállomás és a fölötte lévő Stadionok-irodaház teljes magánosítását egy ciprusi "fedőcégekkel" dolgozó grúz-izraeli érdekcsoportnak.

Ezután befagyott a történet. A BKV privatizációs javaslatát senki nem terjesztette a Fővárosi Közgyűlés elé. Majd egy évvel később, a testület 2017. április 5-i ülésén elfogadták a közlekedési vállalat idei üzleti tervét, melynek mellékletei közé becsúszott az Stadionok-irodaház eladása. Mára pedig az ingatlan tulajdoni lapjára is bejegyezték a WSI vételi jogát.

A Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadóval közös bulifotókon szereplő Michael Gagel cége, a Welt-Stadt Immobilien (WSI) Kft. plazával kombinált új irodaházat tervez a forgalmas csomópontra.