Iszonyatos lakásárak és drágulás jönnek

Budapesten átlagosan közel 700 ezer forintot kell fizetni az új lakások négyzetméteréért. Az ismert elitkerületekben ez felmehet másfél millió forintra míg a külső pesti városrészekben előfordul félmillió forint alatti ár is.
Komócsin Sándor, 2017. július 3. hétfő, 09:36
Fotó: MTI/EPA

Fél év alatt közel 30 százalékkal ugrott meg az új lakások kínálata Budapesten - írta a Magyar Idők, az Újotthon.hu adatait idézve. A múlt hónap végén több mint 27 ezer lakás volt építés, illetve tervezés alatt. A készülőben lévő otthonok 60 százaléka vár még vevőre.

Ugyanakkor a szabad lakásoknak csak a felét hirdették meg, a többire legfeljebb regisztrálni tudnak az érdeklődők. A legtöbb új lakás a XI. és a XIII. kerületben épül, minkét helyszínen hét-hétezerrel bővül a lakásállomány a következő három évben.

Az új lakások átlagos négyzetméterára 680 ezer forint. Szakértők szerint a szűkös építőipari kapacitások miatt nőni fognak az árak. A belvárosban már mos 1,5 millió forintnál tartanak és a II. és a XII. kerületben is egymillió felett tanyáznak a négyzetméterárak. Félmillió forintnál kevesebbet Pest külső kerületeiben kell fizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK